Suport a Israel contra el terrorisme d’Hamàs

Assumpte: Suport a Israel contra el terrorisme d’Hamàs.

ordi.sebastia@europarl.europa.eu marina.albiol@europarl.europa.eu ramon.tremosa@europarl.europa.eu josep-maria.terricabras@europarl.europa.eu ernest.maragall@europarl.europa.eu javi.lopez@europarl.europa.eu ernest.urtasun@europarl.europa.eu esteban.gonzalezpons@europarl.europa.eu juancarlos.girautavidal@europarl.europa.eu rosa.estaras@europarl.europa.eu santiago.fisasayxela@europarl.europa.eu inma.rodriguezpinero@europarl.europa.eu enrique.guerrerosalom@europarl.europa.eu francesc.gambus@europarl.europa.eu

Senyors membres del Parlament Europeu:

Igual que altres ciutadans de la Unió Europea (UE), he estat seguint els esdeveniments que estan tenint lloc aquests dies a Israel i la Franja de Gaza. Israel està lliurant una guerra per neutralitzar la infraestructura terrorista i la capacitat armamentística de Hamàs a llarg termini, i estem al corrent que el Parlament Europeu està treballant en una resolució sobre aquest conflicte. Volem que sàpiguen que no només esperem, sinó que exigim que el Parlament Europeu es posicioni fermament al costat d’Israel contra el terrorisme de Hamàs.

La Unió Europea considera Hamàs com una organització terrorista. Aquesta ha comès – i està cometent – innombrables crims de guerra per operar des de zones civils i per usar a la pròpia població civil com a escuts humans. Aquesta organització ha llançat més de 12.000 coets contra ciutats israelianes des de 2005 i és responsable de dotzenes d’altres atacs terroristes contra la població civil israeliana. Israel té el dret i l’obligació d’emprar tots els mitjans al seu abast per protegir els seus ciutadans contra el terrorisme. Si això succeís en qualsevol lloc de la UE, esperaríem les mateixes mesures per part dels seus Estats membres, així com el ple suport dels països socis i amics de la UE.

Israel es va retirar de la Franja de Gaza el 2005, en un valent moviment per la pau. Més de 8.000 dels seus ciutadans van ser desplaçats de les seves cases, es va eliminar tota presència militar i es van abandonar tots els controls fronterers de Gaza, a excepció de la frontera amb Israel. La Unió Europea va elogiar aquesta decisió, i va afirmar el seu compromís amb la seguretat d’Israel. Tot i això, la Franja de Gaza ha caigut sota el control de Hamàs i, en lloc de convertir-se en l’inici d’un Estat palestí sobirà i pròsper, s’ha convertit en un Estat terrorista en miniatura, una plataforma de llançament de míssils que propaga el terrorisme al seu voltant.

Ara és el moment de reafirmar el compromís de la UE amb un Israel segur i lliure de l’amenaça del terrorisme. El Parlament Europeu ha d’enviar un clar missatge que es manté ferm del costat d’Israel al desmantellament de l’estructura terrorista de Hamàs a la franja de Gaza. Aquest organisme ha d’encoratjar als estats membres de la UE que proporcionin a Israel el suport polític, logístic i humanitari en aquest temps de guerra. Qualsevol cosa que no sigui un suport total de l’eliminació de l’amenaça terrorista des de Gaza serà un senyal que la Unió Europea no està interessada en una pau basada en la solució de dos Estats amb l’intercanvi de territoris a canvi de la pau, sinó simplement en un intercanvi de territoris amb l’única finalitat del conflicte permanent i del terrorisme.

Qualsevol pressió a Israel per part del Parlament Europeu perquè aquesta aturi l’operació militar actual ia favor d’una mera suspensió temporal del terrorisme de Hamàs no és política ni moralment acceptable. No seria acceptable per a qualsevol país de la UE i tampoc ho és per a Israel. És un dret bàsic de tot ciutadà, arreu del món, viure lliure d’amenaces a la seva vida ia la seva seguretat, en particular per causa de nacionalitat, raça o religió.

Com a ciutadans de la UE preocupats per la pau, no exigim per part del Parlament Europeu altra cosa que el ple suport a Israel en la seva lluita contra el terrorisme de Hamàs, i estem segurs que es prendran les mesures adequades per a aquesta finalitat.

Salutacions cordials,

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: